Mine forventninger ble ikke innfridd hører jeg noen ganger. «Jeg forventet noe annet, men det var greit». Er det greit at ikke forventningene blir innfridd? Eller er det bedre med: «jeg forventet noe annet og ble skuffet»!
Blir dine forventninger innfridd eller blir du ofte skuffet?

Skjer det noe nytt i livet er en gjerne spent og har forventninger. De forventningene en som oftest blir mest skuffet over, er forventningene til seg selv. Du har kanskje for høye forventninger til deg selv? Blir du ofte skuffet over deg selv?

Vi er alle forskjellige og det skal noe til for å klare å innfri alles forventninger. Vær åpen for nye ting. Vær nysgjerrig. Barna er nysgjerrige på ting og prøver ut og ser på ting med åpne øyne. Prøv å se ting som om det er første gang du ser det. Jeg tror du vil få en mye bedre opplevelse både for din egen del. Som voksne er vi ofte mer bundet og skal prøve å leve opp til andres forventninger.

Hvorfor er vi så opptatt av hva andre mener om oss?

Jeg mener det handler om usikkerhet og press en legger på seg selv. Mange tør ikke være seg selv og stå for det. Tør du? Er du så trygg på deg selv at du kan ta vare på deg selv? Klarer du å si nei til å hjelpe andre selv om det går på bekostning av deg selv?

– Det handler om å bli sett.
– Det handler om å bli anerkjent.
– Det handler om respekt for både seg selv og andre.
– Det handler om å se realiteter.
– Det handler om at en løper fra seg selv.

Noen roper «SE MEG»,andre tror at de ikke blir sett, men alle har sin måte å bli sett på.

Et eksempel; Trine har et brutt forhold bak seg, hvor hun var den som gikk. Hun blir glad når motparten har funnet seg ny kjæreste. Trine forventer store forbedringer når det gjelder deres forhold til hverandre. Hun håper han blir bedre i forhold til kommunikasjon og avtaler i forhold til barna. Det skjer ikke, det blir bare enda verre. Trine blir lei seg og skuffet.

Du har ansvar for egne følelser. Lar du en annen påvirke deg har du tapt. Ta kontroll over følelsene dine, selv om det virker vanskelig.
Ønsker du tips og råd er jeg her.

Turid Anne Ruste

Turid Anne Ruste

Vendepunktet Veiledning

Turid Anne Ruste startet Vendepunktet veiledning for å hjelpe folk å ta gode valg og ha å tro på egne valg. Veiledningen kan skje på tur i Nord-Østerdalen og Nord-Gudbrandsdalen, Oslo, Bergen eller på telefon/skype. Bestill time ved å gå til Veiledning eller meld deg på nyhetsbrevet og få en gratis 15 minutters veiledning!
Del gjerne!
Facebook
Facebook
Google+
http://vendepunktetveiledning.no/takle-forventninger/
Twitter
Pinterest
INSTAGRAM

Få 10 råd om bedre selvtillit gratis!

Legg inn navn og e-post.

Tusen takk, sjekk innboksen din for å bekrefte!