Ofte får vi høre at vi ikke skal si noe positiv om oss selv fordi det kan virke som å skryte. Jeg vet ikke om du kjenner deg igjen?

Hva er å skryte av seg selv eller å si noe positivt? Å si de positive egenskapene du har og være bevisst på dem, vil gi deg følelsen av mestring. Å mestre noe vil gi bedre selvfølelse.

Alle har noe de er dårlig i og noe de er god i. Ofte er det lettere å fokusere på det som en er dårlig på, enn det som en er god på.

Ønsker du å bli bedre på å si noe positivt om deg selv?
Her er en oppgave til deg:

Si 3 ting som du er fornøyd med deg selv, f.eks om kvelden? Det er ofte vanskelig å si noe positivt om seg selv, men prøv. Det kan være f.eks: I dag er jeg fornøyd med at jeg fikk unna mer på jobben. Eller; I dag gjorde jeg noe godt for min kjære. Eller; Idag var jeg god på å fokusere på de rette tingene som f.eks barna, min mann, gå en tur, alenetid for meg selv. Eller; Jeg har vakre øyne og de er jeg fornøyd med. 

Prøv denne oppgaven i minst 1 uke. Skriv gjerne ned på en lapp/ liten bok og legg i en boks/ et skrin. Skriver du ned ting som er positivt om deg selv kan du bruke disse lappene når du har litt tyngre dager. Da trekker du en lapp eller leser i boken.

Vi var i konfirmasjon i mai. Alle gjestene fikk noen ord med på veien fra konfirmanten. På min lapp stod det: «Du har alltid noe bra å si, og det du sier er alltid hjelpsomt. Derfor er du så flink i jobben din» -Ragnhild.

Jeg ble veldig overrasket over disse ordene, fordi en jente på 14 år synes at ord kan hjelpe. Ikke minst at hun har tro på meg, og at jeg gjør en god jobb. Det er hyggelig å høre. Slike ord tar en med seg på veien videre. Det mest interessante med denne lappen er at en 14 år gammel jente ønsker å gjøre et annet menneske glad. I tillegg at hun ser og hører det som mange andre ikke gjør. Mennesker gir og får fra hverandre. For henne var det en glede å gi, selv om hun var midtpunktet den dagen.

Hvorfor kan ikke du si; «Jeg er god på å være mor, kjæreste, venn/venninne eller jeg er god i jobben min»?  Du kan alltid bli bedre, men hvis en aldri er fornøyd går det ut over selvfølelsen. Gjennom livet lærer en hvordan en skal bli bedre på ting. En kan gå på kurs, en kan få hjelp av andre eller andre alternativer.

Ha en fin og positiv dag og si noen gode ord til deg selv.

Turid Anne Ruste

Turid Anne Ruste

Vendepunktet Veiledning

Turid Anne Ruste startet Vendepunktet veiledning for å hjelpe folk å ta gode valg og ha å tro på egne valg. Veiledningen kan skje på tur i Nord-Østerdalen og Nord-Gudbrandsdalen, Oslo, Bergen eller på telefon/skype. Bestill time ved å gå til Veiledning eller meld deg på nyhetsbrevet og få en gratis 15 minutters veiledning!
Del gjerne!
Facebook
Facebook
Google+
http://vendepunktetveiledning.no/synes-vanskelig-a-tenke-positivt-klarer-a-positivt/
Twitter
Pinterest
INSTAGRAM

Få 10 råd om bedre selvtillit gratis!

Legg inn navn og e-post.

Tusen takk, sjekk innboksen din for å bekrefte!