Noen mennesker er det rett og slett fantastisk å være med. Noen blir en helt utslitt av å være med, de «stjeler» all energi fra en. Det kan være samboer, kjæreste, familie som mor, far eller søsken, eller venner eller kollega på jobben. Du velger selv om du ønsker å være med slike mennesker eller ikke. Litt vanskelig kan det føles når det er samboer. Da må du prøve å beskytte deg slik at du beholder energien. Eventuelt vurdere om du ønsker å leve med en slik person. Utfordringen blir når det er følelser med i bildet.

Uansett: Skal en være med «energityver» må en ha energi selv. Det er slitsomt å komme fra en negativ venn og kjenne seg tom og utslitt. Noen ganger ønsker en å fortelle noe positivt til sin venn, som en stoler på, og en får tilbake ekle spørsmål og ikke minst blir det positive til noe negativt.

«Energityvene» kritiserer alt en gjør, om det er negativt eller positivt spiller ingen rolle. Du kommer glad og fornøyd hjem fra jobben og forteller om en herlig opplevelse av mestring på jobben. En kunde har gitt gode tilbakemeldinger til deg om arbeidet ditt som de var fornøyd med. Du blir møtt med noe negativt tilbake fra din samboer, som f.eks, «hva feiler det deg, er det så fantastisk, det klarer nå alle å få til, selv jeg ville klart det». Eller du blir møtt med «tror du kunden mente det, han skal bare smiske for å få rabatter eller at du skal gjøre mer for dem uten å få mer betalt»

Det finnes heldigvis løsninger og måter å takle slike mennesker på. Jeg har en del verktøy og oppgaver som kan hjelpe til med å takle disse «energityvene».

Jeg møtte en fortvilet mann som opplevde gang på gang å være positiv, men ble møtt med negativitet og kritikk tilbake fra sin nærmeste familie. Han gikk i samme «fellen» gang på gang. Han følte seg dum og usikker. Han følte at alt han sa og gjorde ble feil. Han ble anbefalt å snakke om vær og vind og si minst mulig om ting han ikke ville få negativ tilbakemelding på. Ja det blir upersonlig, men en slipper å bli helt utslitt og lei seg av å få negativitet tilbake. Da slipper du å føle deg dum og usikker når du er med nærmeste familie.

Dette handler om hvilke valg en tar. Ønsker du å prioritere deg selv, eller velge deg selv bort?

Mange ganger hjelper det å gi disse «energityvene» masse oppmerksomhet og spørre og være interessert i dem. Eller begynne å snakke om andre ting som du vet interesserer personen.

Gjennom livet møter man nye mennesker som gir nye impulser. Kanskje blir det bekjentskapet din nye venn. En skal ikke alltid holde på gamle venner hvis en føler det bare er enveiskommunikasjon. Og ikke minst hvis noen av dine venner hele tiden er negative eller er «energityver». Det finnes så mange flotte mennesker der ute som kan gi deg energi og følelsen av å være likt. Med negative mennesker føler du at du sier og gjør noe feil hele tiden. Du føler kanskje at du ikke er god nok og blir usikker.

I forhold til familie så må en velge om en skal bruke masse eller lite tid på dem. Her kommer det an på hvordan du takler å være med familien. Og ikke minst hvor mye energi du klarer å ha når du er med dem.

En velger selv om en ønsker å fokusere på det positive eller det negative. Dagene blir lettere og bedre om en velger å fokusere på det positive og omgå positive mennesker.

Det nytter virkelig å endre på tankemønstre og uvaner en har for å få det bedre med seg selv og sine omgivelser.

Verktøyene og mulighetene for endring er ikke langt unna. Ta kontakt om du ønsker hjelp på veien.

Del gjerne!
Facebook
Facebook
Google+
http://vendepunktetveiledning.no/onsker-du-a-vaere-med-positive-eller-negative-mennesker/
Twitter
Pinterest
INSTAGRAM

Få 10 råd om bedre selvtillit gratis!

Legg inn navn og e-post.

Tusen takk, sjekk innboksen din for å bekrefte!