Det er forsket på hvor mye barn og voksne ler i løpet av en dag. Barn ler 400 ganger i løpet av en dag, mens voksne ler kun 14 ganger. Hvorfor er det viktig å le? Jo det er viktig av helsemessige årsaker, pluss at du føler deg mye bedre etter en god latter.
Når en ler kan problemer og bekymringer forsvinne. Hvem vil ikke ha mindre bekymringer? I tillegg blir kroppen mer avslappet og ler du masse kan det det ta vekk fysiske plager. Det er verdt å prøve! Klarer du å le av deg selv?
Har du selvironi og klarer å le av deg selv, er det ikke gøy forandre å gjøre narr av deg. Dette kan hindre ubehagelige situasjoner og konfrontasjoner.

Å le kan blant annet løse opp spenninger, stress, angst og irritasjon. Latter kan løse opp hemninger og du kan gi slipp på undertrykte følelser. Etter en god latter, vil du oppleve følelsen av velvære.

«En god latter forlenger livet.»

Noen forskere mener at latter har en positiv påvirkning på immunsystemet.

Klarer du å le mer hver dag vil du oppdage at du blir mer produktiv, du blir bedre på å kommunisere, og en bedre lagspiller. Er du en humørspreder kan det være godt både for deg og for dine omgivelser å le. Klarer du å bruke humor for å håndtere nedturer i livet, kommer du deg lettere opp igjen.

Det er lett å le når en får oppturer. Det er vanskeligere å le når en får nedturer. De vanskeligste nedturene er når det blir alvorlig sykdom eller død hos noen en bryr seg om.

Dette handler om hvordan du ønsker å ha det selv:

  • Ønsker du å synes synd på deg selv?
  • Ønsker du å ha en bra dag?

Valget er faktisk ditt. Du må gjøre noe selv for å komme deg videre. Noen ganger trenger en hjelp. Andre ganger er det å bli bevisst seg selv og hvilke små endringer en kan gjøre for å komme seg videre det som skal til.

Her er noen enkle tips for å få mer latter i hverdagen:

  • Vær med personer som ler masse
  • Vær med positive mennesker, de ler oftere
  • Legg vekk bekymringer
  • Ikke ta deg selv så høytidelig
  • Kom deg ut i frisk luft
  • Gjør ting som gjør deg i godt i humør
  • Ta deg selv «i nakken» og bestem deg for at dette skal bli en bra dag

Trenger du hjelp til å få mer latter og glede inn i livet ditt, er det bare å ta kontakt.

Turid Anne Ruste

Turid Anne Ruste

Vendepunktet Veiledning

Turid Anne Ruste startet Vendepunktet veiledning for å hjelpe folk å ta gode valg og ha å tro på egne valg. Veiledningen kan skje på tur i Nord-Østerdalen og Nord-Gudbrandsdalen, Oslo, Bergen eller på telefon/skype. Bestill time ved å gå til Veiledning eller meld deg på nyhetsbrevet og få en gratis 15 minutters veiledning!
Del gjerne!
Facebook
Facebook
Google+
http://vendepunktetveiledning.no/latter-og-glede/
Twitter
Pinterest
INSTAGRAM

Få 10 råd om bedre selvtillit gratis!

Legg inn navn og e-post.

Tusen takk, sjekk innboksen din for å bekrefte!