Klarer du å se det som er rundt deg?

På vei til Hjerkinn togstasjon forrige onsdag fikk jeg en flott naturopplevelse. Fjellet Snøhetta i all sin prakt med nysnø og sol fra klar blå himmel. (For dem som kjenner til Snøhetta så er det veldig mange dager med tåke rundt selve toppen.) Det var virkelig et magisk øyeblikk. Jeg fikk en god følelse og en herlig ro. Jeg er virkelig takknemlig som kan oppleve slike naturopplevelser.

Klarer du å se det som er rundt deg?

I 9 år jobbet jeg i et natur/kultur og helseprosjekt for mennesker med fysiske og psykiske lidelser i alle aldersgrupper. Her opplevde jeg mange ganger at mange ikke klarte å se det vakre som er rundt oss i naturen. For flere av deltakerne var det en ny opplevelse å oppdage naturen rundt seg. For flere handlet det ofte om at de var så fokusert på seg selv og sine problemer eller utfordringer og dermed klarte de ikke å ta inn andre inntrykk.

Det mange ikke er klar over er; klarer du å se utenfor deg selv og legge merke til det som er rundt deg, vil problemene og utfordringene lettere kunne løses.

«Når kroppen beveger seg, så beveger tankene seg. Når kroppen er stivnet, så er også tankene stivnet»
– Egil W.Martinsen.

Les artikkel om når kroppen beveger seg, så beveger tankene seg.

Vi som er så heldige å bo i et land hvor vi kan bruke naturen! Hva er det naturen gjør med oss? Naturen påvirker helsen vår positivt – både fysisk og mentalt. Tidligere undersøkelser viser at stressnivået synker etter kun tre minutter. Så det er ikke lenge du trenger å være ute for å merke at du blir roligere. At et aktivt friluftsliv har en helsebringende effekt, er godt kjent. Den amerikanske forskeren Gregory Bratman ved Stanford University iCalifornia har påvist at skogens løv og havets brus faktisk forandrer hjernen og demper bekymringer.  Å se grønne trær ut av vinduet gjør oss både gladere og lettere til sinns.

Ønsker du å lese artikkelen finner du den her: Naturen sletter bekymringer

De fleste mennesker har erfart at de føler seg bedre til sinns og får bedre helse av å være ute i naturen.  Tenk å være så heldig å få være ute og gå en tur, samtidig som du lærer nye ting om deg selv, utvikler deg selv og blir bevisst. På kurset; Ha tro på dine valg, er vi ute og går tur sammen. Samtidig som vi gjør oppgaver og diskuterer forskjellige emner. Meld deg på så får du en opplevelse i flotte omgivelser på Dovrefjell og samtidig får du nye erfaringer og mye å tenke på i ettertid. Jeg ser frem til å treffe deg.

Del gjerne!
Facebook
Facebook
Google+
http://vendepunktetveiledning.no/klar-naturen-gjore-kropp-sjel/
Twitter
Pinterest
INSTAGRAM

Få 10 råd om bedre selvtillit gratis!

Legg inn navn og e-post.

Tusen takk, sjekk innboksen din for å bekrefte!