Hvorfor er det vanskelig å snakke  med mennesker en bryr seg om?

Har du tenkt over hvor vanskelig det noen ganger kan være å snakke med dem du er glad i? Hvorfor er det slik? Ofte handler det om at det er følelser med i bildet. Du er kanskje redd for å såre det andre menneske? Eller du er redd for å bli såret selv? Du er redd for at det andre menneske skal bli sint, fordi det skjer ofte når du skal ta opp noe som er vanskelig å ta opp.

Det er vanskelig å kommunisere når det er følelser med, f.eks i forhold som mann og kone, kjærester, mor og barn. Bor du på en liten plass, hvor alle kjenner alle, kan det noen ganger være vanskelig å snakke med enkelte mennesker. Jobber du f.eks med noen i familien, så kan det noen ganger by på utfordringer i forhold til å ta opp små utfordringer eller problemer. Det er fordi en ønsker å ha fred på jobben. En ønsker å bli likt på jobben. En ønsker ikke å såre andre eller seg selv.

Alle disse eksemplene handler ofte om at en lar følelsene råde istedenfor selve saken. Prøv «å tenke med den sunne fornuft», legg følelsene til side, da vil samtalene gå mye bedre uansett hvem du snakker med.

Lykke til.

Trenger du råd eller noen å snakke med? Ta kontakt. Jeg er her for deg.

Turid Anne Ruste

Turid Anne Ruste

Vendepunktet Veiledning

Turid Anne Ruste startet Vendepunktet veiledning for å hjelpe folk å ta gode valg og ha å tro på egne valg. Veiledningen kan skje på tur i Nord-Østerdalen og Nord-Gudbrandsdalen, Oslo, Bergen eller på telefon/skype. Bestill time ved å gå til Veiledning eller meld deg på nyhetsbrevet og få en gratis 15 minutters veiledning!
Del gjerne!
Facebook
Facebook
Google+
http://vendepunktetveiledning.no/fornuft-eller-folelser/
Twitter
Pinterest
INSTAGRAM

Få 10 råd om bedre selvtillit gratis!

Legg inn navn og e-post.

Tusen takk, sjekk innboksen din for å bekrefte!