Nå nærmer det seg ferie for mange. Er du en av dem som gleder deg til ferien? Eller er du en av dem som gruer deg?

For noen blir det å ha rolige dager ikke alltid slik som du ønsker. For andre er det bare herlig å kunne slappe av og gjøre noe annet enn det vanlige. For noen blir ferien slik den alltid har vært. For noen blir ferie stress. For noen blir det å forholde seg til andre mennesker, som familie, svigerforeldre, søsken eller svigerinner kanskje en utfordring.

Det er hyggelig å være sammen med familien på hytten for noen dager. Du håper kanskje at det er annerledes i år, men som alltid så vet du at du gjør mest arbeid for felleskapet. Din svigerinne har ferie og gjør minst mulig. Dette kan du godta og gjøre som du alltid har gjort. Du kan bli frustrert og ikke gjøre noe med det, men det går ut over deg selv og dine nærmeste. Du kan velge å være på tur eller ha andre oppgaver for å være opptatt, når middagen skal lages! Dette kan igjen føre til mer frustrasjon både for deg og for de andre som er involvert.

Eller du kan velge å være forberedt på hvordan dere skal organisere denne delen av ferien.

Alle sammen kan i felleskap organisere og bestemme hvordan det skal løses i år:

Hvem står for frokosten?
Hvem lager middag?
Skal vi ta annen hver dag med matlaging?
Skal vi ha felles måltider eller ikke?
Alle må hjelpe til!

Hvordan kan dere organisere for at alle skal ha en fin ferie og skal ha det fint sammen?

Har du kjent på følelsen – når ferien nærmer seg hvor sliten du er, hvor godt det skal bli å endelig få noen dager med ferie, få nyte ro, slappe av, ikke la klokken styre dagen din?

Er man sammen med andre mennesker, som er veldig ulik en selv, og dere er sammen for samholdet sin del, kan det være mange følelser med i bildet. En kan kjenne på urettferdighet, frustrasjon, sinne, glede, sliten eller egen usikkerhet. Behovet for å styre dagen selv og kjenne at en får ro og hvile er viktig.

Ønsker du å endre hvordan ferien blir? Gjør noe med det. Vet du ikke hvordan du skal endre det eller hva du skal gjøre? Ta kontakt så hjelper jeg deg gjerne.

Turid Anne Ruste

Turid Anne Ruste

Vendepunktet Veiledning

Turid Anne Ruste startet Vendepunktet veiledning for å hjelpe folk å ta gode valg og ha å tro på egne valg. Veiledningen kan skje på tur i Nord-Østerdalen og Nord-Gudbrandsdalen, Oslo, Bergen eller på telefon/skype. Bestill time ved å gå til Veiledning eller meld deg på nyhetsbrevet og få en gratis 15 minutters veiledning!
Del gjerne!
Facebook
Facebook
Google+
http://vendepunktetveiledning.no/ferie-hva-na/
Twitter
Pinterest
INSTAGRAM

Få 10 råd om bedre selvtillit gratis!

Legg inn navn og e-post.

Tusen takk, sjekk innboksen din for å bekrefte!