Jeg møter mange fantastiske mennesker i min jobb. Jeg er rett og slett heldig. Det som ofte går igjen er at de er ensomme og usikre på seg selv og sine valg. Jeg vil påstå at en av de største folkesykdommene vi har er ensomhet. Det kan igjen føre til depresjon for noen.

I dag har mange sitt nettverk på sosiale medier eller i hvert fall er det pc/mobiltelefon/nettbrett som er flere «sin venn». Mange går ikke lengre på besøk til hverandre eller treffes ansikt til ansikt.

«Ingenting er som ensomhet i tosomhet»
– Eva.

Flere par kjenner på ensomheten like mye som enslige. De klarer ikke å kommunisere sammen og forstå hverandre. I dette blogginnlegget skal jeg fokusere på ensomhet generelt.

Sitat fra Sofie: Jeg skulle ønske jeg kunne hatt deg som venn og/eller mor. Det er synd at jeg må bruke en veileder for å ha en å gå på tur med. Samtidig gir veiledning meg det jeg trenger for å komme meg videre. Sofie er en dame som var redd for å bli avvist om hun spurte om noen ville være med henne på tur. Hun var redd for å få avslag. For noen passet det aldri, og da følte hun at det hadde med henne å gjøre. Hun ble usikker og følte seg veldig alene og ensom.

I tillegg ble Sofie lei av å alltid ta initiativ. Hvorfor kunne ikke andre ta kontakt med henne? Var det henne det var noe feil med? Hun ble usikker. Dette er det mange som kjenner seg igjen i.

Sofie fikk i oppgave å ta kontakt med venner og familie og samtidig akseptere et avslag. Jeg forklarte at det er mange grunner til at noen ikke kan; det kan være at de er opptatt, det kan være at de ikke er i form til å gå en tur eller de kan være redd for å være en sinke.

Jeg anbefalte henne å være aktiv på Facebook, ta kontakt med tidligere venner/bekjente, chatte med folk for å bygge et nettverk. Ikke minst for å føle at hun ikke var alene. Pluss ta kontakt med turgrupper, eventuelt begynne å synge (siden hun likte det) eller andre interessegrupper. I tillegg fikk hun oppgaver som skulle bygge opp selvtilliten hennes. Ikke minst være bevisst på hvilke tanker hun hadde om seg selv. Og se om hun kunne snu på dem. I dag er Sofie aktiv på mange områder, har skiftet jobb, flyttet og gjort andre endringer i livet sitt. I dag har hun det bra.

Når jeg veileder går vi tur. Jeg merker stor forskjell fra vi starter turen og til vi er ferdig. I begynnelsen har hun/han litt høye skuldre, og gjerne puster høyt oppe. Etter hvert forandrer pusten seg og blir roligere, skuldrene senker seg. I tillegg kjenner flere seg sterkere og de begynner å ha tro på seg selv og får bedre selvtillit etter hvert. Det er helt utrolig å se endringen hos personen i løpet av turen.

Å gå tur og hvor viktig det er,  skal jeg fokusere på i neste nyhetsbrev.

Del gjerne!
Facebook
Facebook
Google+
http://vendepunktetveiledning.no/er-du-ensom/
Twitter
Pinterest
INSTAGRAM

Få 10 råd om bedre selvtillit gratis!

Legg inn navn og e-post.

Tusen takk, sjekk innboksen din for å bekrefte!