• Har noen prøvd å endre deg?
  • Har du noen gang prøvd å endre andre?
  • Har det gitt resultater? 
  • Hva ble svaret ditt?

En mister seg selv om en endrer seg foren annen person. I noen forhoId prøver den ene parten å endre den andre eller begge prøver å endre hverandre. Hvis en fortsetter med dette så er ikke det bra. Dette blir en evig runddans. Enkelte kan kritisere partneren sin i offentlighet og det er ikke noen god følelse for den som opplever det eller for dem som hører på.

  • Hva er det som gjør at slikt skjer?
  • Hva er det som gjør at vi ikke er fornøyd og kritiserer partneren?

For mange handler dette om usikkerhet og dårlig selvfølelse. Noen ganger er det sjalusi, andre ganger er det for å rettferdiggjøre seg selv.  Det er mye enklere for den enkelte å gi negativ tilbakemelding enn positiv tilbakemelding for dem man er glad i. Dette er ikke sunt for noen. Det kan forsure hverdagen og kan ende med at partene går fra hverandre.

Noen ganger kunne dette vært ordnet på en enkel måte. Når en går oppi ting vet en ikke alltid hva som skal til for å endre det som skjer. Andre ganger ser det helt håpløst ut. Noen ganger kan en tenke «hva er vitsen med å fortsette i dette forholdet?» Begynner man å kritisere hverandre er det viktig å gripe fatt i det med en gang. Stopp opp, og finn ut hva som egentlig skjer.  

Det finnes enkle verktøy for å komme ut av slike situasjoner.  

«Ingen kan gå tilbake og lage en ny begynnelse, men alle kan begynne i dag og lage en ny slutt.»
Maria Robinson
.(Hentet fra ordtak.no)

Kritikk og prøving for å endre seg selv går ofte ut over selvtilliten eller selvfølelsen. Du begynner å tenke hva er galt med meg? Hva kunne jeg gjort annerledes? Hvorfor skjer dette?

En godtar kanskje å endre seg for en stund. Det kommer an på hva det er. Handler det om å rydde i hjemmet f.eks, så er det noe annet enn å endre personlighet eller utseende.

Hva oppnår en med å endre seg for en annen? 

Er du ikke god nok for en annen person, er det vedkommende som har problemer, ikke du. Hvis du tror forholdet blir bedre fordi du endrer deg, tar du feil. Du må være deg selv.

Jeg har verktøyene som kan hjelpe deg så du kommer deg videre og tror på deg selv. Dette kan igjen hjelpe deg i ditt forhold. På kurset, «Ha tro på dine valg» får du verktøy og hjelp til å finne ut hva du vil endre på. 

      

Turid Anne Ruste

Turid Anne Ruste

Vendepunktet Veiledning

Turid Anne Ruste startet Vendepunktet veiledning for å hjelpe folk å ta gode valg og ha å tro på egne valg. Veiledningen kan skje på tur i Nord-Østerdalen og Nord-Gudbrandsdalen, Oslo, Bergen eller på telefon/skype. Bestill time ved å gå til Veiledning eller meld deg på nyhetsbrevet og få en gratis 15 minutters veiledning!
Del gjerne!
Facebook
Facebook
Google+
http://vendepunktetveiledning.no/511-2/
Twitter
Pinterest
INSTAGRAM

Få 10 råd om bedre selvtillit gratis!

Legg inn navn og e-post.

Tusen takk, sjekk innboksen din for å bekrefte!