Noen mennesker skifter plutselig fra å være strålende fornøyd til å være veldig negativ. Det er som om noen har skrudd på en ny knapp. Det kommer noen ganger som en «bombe» hva som blir både sagt og gjort.

En av grunnene til at dette skjer kan være at vedkommende er utrolig usikker på seg selv. I stedet for å si; «Jeg ble veldig usikker nå» så blir de veldig negative. Det kan være vanskelig å snakke med dem, pluss at de er så fokusert på sitt eget og er lite mottakelig for å lytte. Personen kan oppføre seg som et «lite furtent barn». Alt er galt og ingenting hjelper.

Humøret kan skifte fra å være glad til trist. «Sorg og latter går hånd i hånd» heter det. Noen ganger forstår en ikke sine egne eller andres følelser. En forstår ikke hvordan andre kan være så glad eller kan være så trist.

Det er viktig å beskytte seg selv når en er sammen med en hvor humøret svinger som en «jo-jo».

Alle mennesker har en måte som de får mer oppmerksomhet på, enten bevisst eller ubevisst. Det kan være å være:

  • negativ
  • morsom
  • stille
  • kritiserende
  • synes synd på seg selv

Hva skjer da? Jo vi som snakker med vedkommende endrer oss, vi gir personen oppmerksomheten som de trenger. Hva kan skje med deg da? Du mister energi og kan bli veldig trøtt og oppgitt. Er det en som er morsom hele tiden, og vedkommende ikke klarer å være alvorlig, så er ikke det alltid så lett. Det er herlig å være med mennesker som er morsomme så lenge de begrenser seg. Tar de oppmerksomheten hele tiden kan en føle seg tom for energi.

Hva kan du gjøre med dette?

Du må lære deg teknikker for å beholde din energi og samtidig være bevisst på hva som skjer.

Ønsker du verktøykassen med verktøyene, er jeg her for å gi deg dem!

Turid Anne Ruste

Turid Anne Ruste

Vendepunktet Veiledning

Turid Anne Ruste startet Vendepunktet veiledning for å hjelpe folk å ta gode valg og ha å tro på egne valg. Veiledningen kan skje på tur i Nord-Østerdalen og Nord-Gudbrandsdalen, Oslo, Bergen eller på telefon/skype. Bestill time ved å gå til Veiledning eller meld deg på nyhetsbrevet og få en gratis 15 minutters veiledning!
Del gjerne!
Facebook
Facebook
Google+
http://vendepunktetveiledning.no/4020-2/
Twitter
Pinterest
INSTAGRAM

Få 10 råd om bedre selvtillit gratis!

Legg inn navn og e-post.

Tusen takk, sjekk innboksen din for å bekrefte!